Klart det går: Skøytedag på Iskanten eller tur i Kanadaskogen

10. november kl. 10:30
Voksne, Barn, Ungdom, Seniorer, Funksjonshemmede
Bergen og Hordaland Turlag, Barnas Turlag i Bergen

Vil du oppdage nye, fine turområder i Bergen? Ta del i et sosialt og inkluderende fellesskap?

Turene er en del av "Klart det går!"-prosjektet til Bergen og Hordaland Turlag som har fokus på å tilrettelegge friluftsaktivitet for personer med nedsatt fysisk funksjonsevne. Alle er velkommen på tur, og passer fint for deg som ikke kan eller ønsker å gå så fort eller langt.

PS! Turmål vil variere, så les alltid turbeskrivelsen før du blir med på tur.

Søndag 10. november

Denne søndagen stiller vi med to valgmuligheter:

1) Skøytedag på Iskanten med oppmøte kl. 11:25 ved Den Blå Steinen på torgallmenningen. Vi går sammen til Lars Hilles Gate A og tar busslinje 6 kl 11:41 mot Loddefjord. Da er vi fremme ved Iskanten (Vestkanten) kl 12, så du kan også møte direkte her om du ønsker. Frivillige vil ha på gul vest og ta dere imot. Vi har det kjekt ilag, og tar felles matpause.  Skøyteaktiviteten er på eget risikoansvar, så ta forhåndsregler uansett om dere er ferske eller erfarne skøytere. Skøyting er gøy, i tillegg til å være god trening for balanse, koordinasjon og muskler. Turlaget dekker inngangsbillleten og utlån av skøyter. Vi har ingen spesialutstyr til personer med nedsatt funksjon eller nybegynner, men Iskanten har en kjelke vi kan låne ved ønske. Ta med mat, drikke og godt med klær. Velkommen!

Frivillige på skøyteaktivitet: Marit S (nr. 97551264) , Heidi (nr.  90642047) og Saskia (nr.  45128064)

2) Om du ikke ønsker å gå på skøyter, tilbyr vi også søndagstur slik vi pleier:

Oppmøtested: Den Blå Steinen (Torgallmenningen) kl 10:00. Vi går sammen til Lars Hilles gate B for å ta buss nr. 18. Bussen går kl 10:17 og er framme i Barliveien kl 10:35 (vi går samlet til der turveien starter, øverst i Spelhaugen). Man kan møte direkte kl. 10:40 øverst i Spelhaugen om man ønsker det, her er det p-plass.

Denne søndagen sikter vi oss inn på det flotte friluftsområdet ved Tennebekktjørna. Turen rundt tjørna går på grusvei og er delvis kupert. For rullestolbrukere kreves en god elektrisk kombi/utestol for å komme rundt på stiene (info hentet fra Egil Hopes nettside "Bergen for alle"). Turen blir ikke lenger enn ca. 5 km, og vi velger eksakt veivalg og tempo etter gruppens ønske.  Vi avslutter også turen i Barliveien/Spelhaugen, hvor det er gode kollektivforbindelser tilbake til byen og andre veier.

Frivillige på tur: Marit HL (nr. 91369469) , Linn Beate (nr.  95207492)

Ta gjerne med familie og venner. Aktivitetene er åpne for alle som vil på tur.

Ta med: Niste, sitteunderlag, drikke (vann) eller varm drikke på termos.

Pris: Turlaget kan dekke utgifter til ledsagere eller spesialtransport ved behov.

Vi ønsker oversikt over hvem som blir med på tur eller på skøyter i Iskanten:

Kontakt Sigrid (nr. 90850308 / mail sigrid.kvaale.myksvoll@dnt.no) for påmelding.

PS! Kontakt Silje (nr.48070372) for påmelding dersom du har tilknytning til Blindeforbundet.

Vi ønsker påmelding innen 8. november.

Ta også kontakt med oss dersom du har behov for ledsager, så vil Blindeforbundet eller Turlaget forsøke å bidra med dette.

Vilkår: Les våre generelle vilkår som gjelder all deltakelse på våre aktiviteter, inkludert de uten påmelding.

Har du spørsmål til Bergen og Hordaland Turlag? Kontakt prosjektleder Sigrid Kvåle Myksvoll nr. 55 33 58 15 eller sigrid.kvaale.myksvoll(at)dnt.no

Takk til Sparebankstiftelsen SR-bank, Hordaland Fylkeskommune og Bergen kommune for økonomisk støtte som gjør prosjektet mulig.