Askøy på langs: Kleppestø - Steinrusten

Voksne, Ungdom, Seniorer
Fellestur, Fottur, Nærtur
Vestlandet

I forkant av årets Askøy-på-langs Extreme legger vi opp et trimtilbud på søndagene hvor vi går Askøy-på-langs i etapper. Tempoet tar sikte på å gi deg en pekepinn på hvor raskt du bør gå på turen under Extreme-dagen slik at farten underveis vil være i moderat til rask gange og er ingen rusletur. Dette krever at du er vant med å være på tur. Turene er gratis og åpne for alle. Du trenger ikke å melde deg på.

OBS! På denne turen går vi også en gruppe i rolig tempo for de som ønsker å ta dette som en fin søndagstur.

Oppmøtested og tid: Kleppestøkaien v/ shellstasjonen kl 11.

Varighet: 2 - 2 1/2 time

Turrute: Kleppestø - Steinrusten

Beskrivelse av turen: Turen går langs Florvågveien fra Shell-stasjonen til Ola Terrasse, derfra opp Kjærlighetsstien til Bergheim. Videre inn på stien i svingen hvor det er plassert bord og benker, nordover et lite stykke på denne stien før vi tar av til høyre og følger ny sti som fører til Skogedalen. Fra Skogedalen følger vi den vanlige stien til Kolbeinsvarden. Her finner du denne etappens klippestasjon. Fra Kolbeinsvarden følger vi den vanlige stien til snuplassen på Steinrusten. Terrenget er variert, med både våte og tørre partier, noen myrete partier, noe forholdsvis tørr sti, og noe berg/fjell. Nord for Kolbeinsvarden er det et bratt parti hvor det er spent opp tau til å holde seg i når man skal klatre opp eller ned. Her kan det være litt glatt dersom det er fuktig vær/regn. Ellers er traseen grei å gå. Distansen fra Shell-stasjonen til Steinrusten er ca. 6 km, og vi må beregne ca. to til to og en halv time på turen, inkl. 10 minutters pause på Kolbeinsvarden. Deltagerne ordner selv returen.

Mat/Utstyr: Det er viktig med godt fottøy, gjerne vanntett og at du kler deg etter været. Ta alltid med vann og gjerne noe å spise.

Pris: Gratis både for medlemmer og ikke-medlemmer. Ingen påmelding heller, bare å møte opp. Men vi håper du vil støtte våre aktiviteter med medlemsskap

Parkering: Kleppestøkaien

Vilkår: Bergen og Hordaland turlags generelle vilkår gjelder også for Askøy Turlag.

Merk: DNT har utgitt en app som heter SjekkUT. I denne finner du alle etappene for Askøy på langs. Sjekk inn i denne på hver etappe. Vi har premie til en vinner som har gått alle etappene. I tillegg kan alle som har gått etappene kjøpe turkopp med logo: "Jeg har gått Askøy-på-langs" for kr 50,-.