Onsdagstur: Askøy på langs: Steinrusten - Aasebø (Lonevann)

16. september kl. 18:30 - 21:30
Fellestur, Fottur, Nærtur, Askøy-På-Langs, Onsdagstur
Nordhordland, Vestlandet (se kart)

Oppmøtested og tid: Bommen ved inngangen til Ingersvann på Steinrusten, kl 1830
Nils Steinar kjører om Åsebø/Lonevatn og er der kl 18.00 og har da plass til 3 personer til startpunktet ved Stenrusten. Dermed er det mulig å ha biler der turen slutter.

Varighet: Løypen er ca 11 km og vi regner 2,5-3 timer. Alle skal med.

Turrute: Steinrusten - Aasebøv /Lonevann

Beskrivelse av turen: Vi starter ved bommen ved inngangen til Ingersvann på Stenrusten. Deretter går vi innover mot Ingersvann hvor stien tar av til venstre rett før vannrenseanlegget. Stien videre er en blanding mellom fin tørr skogsbunn, klopper og noen våte partier, og kommer inn på skogsveien som går fra bussgarasjen på Haugland og til den mye brukte veien som går fra Haugland til Lien på Ask. Denne følger vi noen hundre meter og tar av mot "Dronningen" eller Storåsen som den egentlig heter. Vi går ikke helt opp på toppen, men følger skogsveien videre mot Ravnanger. Etter 4-500 meter tar vi av på en skogsvei som går mot nord og følger denne mot Båteviksvannet. I bakken ovenfor trappene ned mot Båteviken finner du også denne etappens klippestasjon, eller sjekkut-punkt. Videre følger vi skogsveien et lite stykke til før stien tar av ved en steingard. Nedover denne stien må vi ta det rolig, her er det broer og trapper som er utrolig sleip og glatt så her er det best å være forsiktig. Så kommer vi til Båtevika, lengst sør i Båteviksvannet, og følger vannet et stykke nordover før vi tar inn i de dype skoger igjen, på blandet sti. Etter en liten tur gjennom skogen kommer vi ut i nærheten av miljøstasjonen. Vi tar av mot nord og går på sti videre, her er det også svært blandet terreng med endel våte partier, litt åpen skog og litt veldig tett skog. Denne siste etappen mot Åsebø er ikke veldig lang, og går stort sett gjennom skog. Etter knappe 3 timer er vi ved veis ende og er kommet ut på Åsebø v/Lonevann. Deltagerne ordner selv retur/hjemreise.

Mat/Utstyr: Det er viktig med godt fottøy og at du kler deg etter været. Ta gjerne med vann. Hodelykt bør også med i sekken.

Pris: Gratis både for medlemmer og ikke-medlemmer. Påmelding grunnet covid-19. Vi håper du vil støtte våre aktiviteter med medlemsskap

Vilkår: Bergen og Hordaland turlags Generelle vilkår gjelder også for Askøy Turlag.

Merk: DNT har utgitt en app som heter SjekkUT. I denne finner du alle etappene for Askøy på langs. Sjekk inn i denne på hver etappe. Alle som har gått etappene kan kjøpe turkopp med logo: "Jeg har gått Askøy-på-langs" for kr 50,-.

Onsdagstur: Askøy på langs: Steinrusten - Aasebø (Lonevann)

Vi tar turen fra sør til nord i etapper, og fortsetter med denne mellom Steinrusten og Lonevann. Oppmøtested og tid: Bommen ved inngangen til Ingersvann på Steinrusten, kl 1830 Nils ...

• Nils Steinar Berg-Olsen
  • Tlf. 90653018