Onsdagstur: Askøy på langs: Aasebø (Lonevann) - Fromreide

Fellestur

Dato
23. september kl. 18:30 - 21:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer for
Alle
Turtyper
Fellestur, Fottur, Nærtur, Askøy-På-Langs, Onsdagstur
Arrangører
Askøy Turlag, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Nordhordland, Vestlandet (se kart)
Dette arrangementet er over!

Vi tar turen fra sør til nord i etapper, og fortsetter i kveld fra Lonevann til Skippervannet

Oppmøtested og tid: Kl 1830 på parkeringsplass Aasebø v/Lonevann. Om du trenger skyss fra Kleppestø eller langs veien nordover kan du ta kontakt med turleder Linda på telefon 90771027.

Varighet: Cirka 3 timer, alle skal med.

Turrute: Aasebø (Lonevann) - Fromreide (Skippervannet)

Beskrivelse av turen: Etappen starter nær Lonevann, ved parkeringsplassen på veien mellom Davangerskiftet og Aasebø, og slutter ved Skippervannet ved innkjørselen til Eikevågen. Stien går delvis i skogsterreng, på skogsvei, grus og asfalt.

Fra start går vi først vestover på skogssti, deretter mer mot nordvest og til Ospåsen hvor det er fin utsikt. Videre går vi langs sti og skogsvei til Kistetjernet, og videre på sti mot Asfaltverket/Storamyro. Her krysser vi hovedveien. Viktig at vi prøver å krysse i samlet flokk. 

Fra Asfaltverket/Storamyro følger vi skogsvei og sti i nordvestlig retning mot Nordre Haugland og Træet. Når vi kommer til Nordre Haugland går vi et stykke på asfalt, passerer Træet skole, går et stykke på veien mot Berland til vi er forbi byggefeltet. Tar så av til venstre og fortsetter på sti i vestlig retning mot Vågsbotnen (Fauskangerpollen) og til Skippervannet. Rett før vi kommer til Skippervannet er det en forholdsvis bratt nedstigning, her bør man være forsiktig, spesielt i vått vær. Sjekkut-punktet har vi plassert ca midt mellom Asfaltverket og Skippervannet.  Deltagerne ordner selv retur/hjemreise. Det går en buss forbi Skippervatnet sørover kl 2124.

Mat/Utstyr: Det er viktig med godt fottøy og at du kler deg etter været. Ta gjerne med vann. Hodelykt er også nødvendig på denne turen.

Pris: Gratis både for medlemmer og ikke-medlemmer. Påmelding grunnet covid-19 og eventuell smittesporing. Vi håper du vil støtte våre aktiviteter med medlemsskap

Parkering: Vær oppmerksom på at det er noe begrenset med parkeringsplass, både ved Lonevannet og Skippervannet. Det er noe parkering langs veien ved Aasebø, ellers Meny på Ravnanger. Det er også noen få plasser langs veien ved Skippervannet.

Merk: DNT har utgitt en app som heter SjekkUT. I denne finner du alle etappene for Askøy på langs. Sjekk inn i denne på hver etappe. Alle som har gått etappene kan kjøpe turkopp med logo: "Jeg har gått Askøy-på-langs" for kr 50,-.

Vilkår: Bergen og Hordaland turlags Generelle villkår gjelder også for Askøy Turlag. 

OBS! Vi gjør oppmerksom på at turprogrammet settes opp lang tid i forveien. Det kan derfor bli endringer i turleder-bemanningen som gjør at turen må flyttes til en annen dato eller avlyses. Vi vil naturligvis gjøre vårt beste for å unngå endringer i oppsatt program. Det vil til enhver tid være programmet på nettsidene som er det gjeldende.

Onsdagstur: Askøy på langs: Aasebø (Lonevann) - Fromreide

Vi tar turen fra sør til nord i etapper, og fortsetter i kveld fra Lonevann til Skippervannet Oppmøtested og tid: Kl 1830 på parkeringsplass Aasebø v/Lonevann. Om du trenger skyss ...

Kontaktinformasjon:

  • Linda Kleppe
  • Tlf. 90771027

Turledere:

  • Linda Kleppe
  • Siv Klubben Mosevoll