Dagstur til Storafjellet ved Stanghelle

Fellestur

Dato
7. juni kl. 08:25 - 17:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Arrangører
Askøy Turlag, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)

Vi tar toget til fjells. Utsiken fra Storafjellet som mange har sett fra bilen på vei forbi Stanghelle mot Voss er fantastisk!det er bare knappe 750 høydemeter til toppen på 641 meter over Veafjorden er formidabel. Vi har utsikt innover mot Stamnes og mot sør mot Vaksdal.

Oppmøtested: Jernbanestasjonen i Bergen. Avtale med turleder om man kommer på et annet tog stopp. 
Oppmøtetidspunkt: kl 8.25
Avreise: Toget går 8.43, fremme kl 9.17 på Stanghelle. Togtidene er ikke klar i skrivende stund. Vil oppdatreres til våren

Turbeskrivelse
Vi tar toget til Stanghelle, derifra krysser vi over broen i Stanghelle sentrum. Der sikter vi oss inn på Åsen og går over Stutto før vi møter på stien som kommer fra Helle til Storafjellet. Det går oppover på fin sti, først høye, fine løvtrær i høstfarger så bjørketrær og tilslutt et parti med myr. Det siste stykke går opp toppeggen og har 360 graders skue ut- og innover Veafjorden. Vi ser over til Osterøy og til Bergsdalen. Vi har tid til å nyte utsikten før returen, er dagen fin og tiden god nok, er det mulighet til å fortsette opp til Hestafjellet på 839 moh som vil ta ca 1,1/2 time time ekstra/ 4km tur/retur.  

Det er ca 10 km tur-retur, vi går fra havnivå til toppen på 641moh. Ca 750 høydemeter. Forventer å bruke 4 1/2 time på turen+ pauser. 

Mat: Ta med mat og drikke for en dag i fjellet. Det kan være vann i Kalddalselvaelven, men ved tørke er vannet av dårlig kvalitet.   

Hjemreise: NSB fra Stanghelle kl 16. 21 eller buss fra Helle sør eller Stanghelle kl 15.03. Husk kontanter til buss. NSB har app eller betalingsautomat. 

UtstyrSe utstyrsliste for sommerfjellet, det er enkelte våte partier. 

Generelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår

Pris: kr 150,- for medlemmer, kr 350,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her om du ønsker medlemskap.  Inkludert i prisen er turledelse og sikkerhetsutstyr.Vi bruker tog til og fra turen, alternativt buss om man er nede igjen i passe tid til å ta den. Tog/buss betales av deltakeren. På lokaltog er det ikke nødvendig å bestille plass. 

 Kart: Kart og turutstyr kan kjøpes i turinformasjonen i Marken. Kartet 

Dagstur til Storafjellet ved Stanghelle

Vi tar toget til fjells. Utsiken fra Storafjellet som mange har sett fra bilen på vei forbi Stanghelle mot Voss er fantastisk!det er bare knappe 750 høydemeter til toppen på ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Georg Ove Helle
  • Bengt Arne Johannessen