Onsdagstur: APL: Oksnesvatnet - Herdla

Fellestur

Dato
4. november kl. 18:30 - 20:30
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer for
Alle
Turtyper
Fellestur, Fottur, Nærtur, Hverdagstur
Arrangører
Askøy Turlag, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Nordhordland (se kart)
Dette arrangementet er over!

Vil du gå på tur sammen med andre? Nå kan du bli med på tur onsdag kveld. Disse varer i 1,5-3 timer og går alle i rolig tempo. Velkommen på tur. 

Oppmøtested og tid: Oppmøte ved krysset Skråmestø/Oksnes. Det er plass til noen få biler. Kontakt turledere om behov for skyss.

Varighet: Ca 2 timer i rolig tempo. 

Beskrivelse av turen: Vi starter i krysset Skråmestø/Oksnes. Vi går et lite stykke på asfaltert vei før vi kommer til sørenden av Oksnesvatnet. Vi fortsetter opp høyden mot et lite høydedrag vestom Oksnesvatnet. Mot Kanesletten og ned mot Hjeltefjorden. Vi passerer Dalen hvor det renner en bekk fra Oksnesvatnet. Vi fortsetter over myren mot Ramsfjellet, hvor vanntårnet står. Her må det påregnes en del våte partier over myren. Klippestasjonen ligger ca midt i løypen. Vi fortsetter så på gangveien mot Herdlabroen. ca 50 meter etter broen i veilommen på venstre side tar vi av på stien og går ned mot rullesteinsstranden. Vi følger stranden nordover. Vi går så noen meter til, og opp mot Herdla fort hvor vi finner mållinjen. Da har vi gått Askøy-på-langs. Siste klippestasjon ligger langs rullesteinsstranden.

Turen er cirka 6 km. Vi går på asfalt og sti på denne turen.

Utstyr: Det kan stedvis være vått, så ta på godt skotøy, og kle deg etter været. Det er behov for hodelykt og refleks.

Pris: Gratis både for medlemmer og ikke-medlemmer. Påmelding grunnet covid-19 og eventuell smittesporing. Vi håper du vil støtte våre aktiviteter med medlemsskap. Les mer om medlemskap og meld deg inn her.   

Vilkår: Bergen og Hordaland turlags Generelle vilkår gjelder også for Askøy Turlag.  

Parkering: Ved krysset Skråmestø/Oksneset. 

OBS! Vi gjør oppmerksom på at turprogrammet settes opp lang tid i forveien. Det kan derfor bli endringer i turleder-bemanningen som gjør at turen må flyttes til en annen dato eller avlyses. Vi vil naturligvis gjøre vårt beste for å unngå endringer i oppsatt program. Det vil til enhver tid være programmet på nettsidene som er det gjeldende.

Turledere Linda Kleppe telefon 90771027 og Siv Klubben Mosevoll 934 04 945

Onsdagstur: APL: Oksnesvatnet - Herdla

Vil du gå på tur sammen med andre? Nå kan du bli med på tur onsdag kveld. Disse varer i 1,5-3 timer og går alle i rolig tempo. Velkommen på ...

Kontaktinformasjon:

  • Linda Kleppe
  • Tlf. 90771027

Turledere:

  • Siv Klubben Mosevoll
  • Linda Kleppe