Nå kan du booke seng på Solrenningen

Solrenningen
Solrenningen

Solrenningen er nå åpnet for sengbooking. Hytten passer for både småbarnsfamilier og de som vil gå videre inn i Stølsheimen.

Familievennlige Solrenningen

Solrenningen turisthytte i Stølsheimen er en flott hytte som kun ligger knappe 3 timers gange fra parkeringsplassen ved Stølsdammen. Det gjør at både store og små lett kan ta seg inn til hytten. Stien bukter seg fint langs Stølsvatnet i et lettgått og fint terreng. Sherpaer har tilrettelagt med brede steinheller i store deler av traseen. En pause midtveis ved Steinslandssetra anbefales før siste etappen inn til hytten. Halvparten av de 30 sengeplassene er nå åpnet for booking.

Transport med bil: Kjør først til Mo og så videre mot Stølsdammen ved Stølsvatnet, hvor du kan parkere. Stien starter rett nedenfor parkeringsplassen.


3 tips ved Solrenningen

Solrenningsstølene

Gå gjerne innom Solrenningsstølene som ligger kun 10 minutters gange fra Solrenningshytten. Selene er i hovedsak bygd i stein, og tre, og er godt vedlikeholdt. Det er sauer som beiter like ved. Ser du en grå, liten fugl som holder deg med selskap langs stien og «knegger» er det trolig en Steinskvett som prøver å avlede deg fra ungene sine. Koselig selskap. Det er et steinbord ved selen, fin plass å nyte ettermiddagskaffen etter en nydelig ørretmiddag.

Rike fiskemuligheter

For deg som er glad i å fiske byr Solrenningsvatnet på flott ørret, rød og fin i kjøttet. Det er gratis for overnattingsgjester å fiske i vannet. Båten og de to kanoene må du gjerne bruke, men de er låst med DNT-nøkkel, så husk å pakke med nøkkel før avreise hjemmefra. Har du ikke DNT-nøkkel kan du skaffe det ved å besøke Tursenteret vårt i Marken.

Fra Solrenningen til Åsedalen

Benytt gjerne muligheten til å besøke vakre Åsedalen, som ligger ca 5 timers gange fra Solrenningen. Ruten til Åsedalen over fjellet går opp i over 1100 meter med god utsikt. Det er variert og flott terreng. 

Les mer om Solrenningen her

Slik booker du din egen seng

For å forhåndsbooke en seng må du ikke være medlem i DNT, men medlemmer får rabattert pris. Oppgi medlemsnummer ved bestilling. Hvert rom og hver seng er nummerert. Forsøk å fylle hele rom best mulig når du bestiller for en gruppe. Husk å ta med utskrift av kvittering for betalt opphold og ta med til hytten. For at bookingen skal være gyldig må du komme frem til hytten før kl. 19:00 og kunne forevise bookingbekreftelse for oppholdet. Skriv deg så inn i protokollen på vanlig måte, og betal for proviant osv. med engangsfullmakt, men skriv i protokoll og fullmaktsskjema at du har forhåndsbetalt for selve overnattingen.

Her kan du booke seng på Solrenningen

Kun noen rom på hver hytte er åpnet for reservasjon, normalt ca halvparten av overnattingskapasiteten. Andre rom og sovehemser er åpne for alle. Det er derfor alltid plass også for gjester som ankommer uten å ha reservert seng. Dersom du skal bestille for barn eller ungdom får du rabatt på prisen ved å velge barne- eller ungdomspris etter at du har valgt reservasjon av en seng. Barnemedlemmer opp til 12 år overnatter gratis.

Medlemskap i Turlaget gir rabattert overnattingspris på hyttene - her kan du bli medlem

Lenge før det oppsto organisert turvirksomhet på Vestlandet var Solrenningen et attraktivt turområde. Her var fast overgangssted fra Modalen til Sogn, og seterdriften begynte tidlig. Sommeren 2010 ble det bygget ny hytte på Solrenningen. Den nye hytten stod i 2011 klar til å ta i mot besøkende gjennom hele sesongen, med god plass til store og små fjellturister.

Vilkår for bruk av DNTs selv- og ubetjente hytter

  • Avbestillings- og endringsfrist er 10 dager før oppmøtedag.
  • Full refusjon av betalt opphold hvis avbestillingen skjer før 10 dager før oppmøtedag.
  • Avbestilling fra 9–5 dager før oppmøtedag gir rett til 50% refusjon.
  • Avbestilling som gjøres senere enn 5 dager før oppmøtedag gir ingen rett til refusjon.
  • Betalt opphold gir rett til å bruke en annen hytte enn opprinnelig booket hytte 5 dager før og etter booket dato. Retten til seng eller madrass i et slikt tilfelle, vil gjelde for frie senger og for senger i bookbare rom etter oppmøtefristen kl. 19.00.
  • Avbestilling gjøres selv via bekreftelsen og link der eller ved å ta kontakt med din lokalforening. Hvis du ikke vet hvem du skal kontakte kan vi hjelpe deg med å finne rett foreningen. Send kopi av din ordre til: medlem@dnt.no.

Artikkelen er skrevet av: Andre Marton Pedersen

Skrevet av Monica Gundersen 18. juni 2018